כיסוי ראש לאישה גרושה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/08/10 01:40 כג באב התשע

שאלה

כבוד הרב שטראוס שלום, כבר הפניתי את השאלה הזו לצוות (בטעות), אבל אני מעדיפה שיהיה לי שם של רב על התשובה, ואני מעדיפה רב שלא מחמיר מידי...אז אני מקווה שבחרתי נכון...השאלה היא פשוטה, האם אישה גרושה עם ילד בוגר, צריכה ללבוש כיסוי ראש? ואם לא, אז פשוט אם ישאלו אותי מדוע אני מפסיקה ללכת עם כיסוי ראש אז להגיד שהרב אמר שאני לא חייבת כי אני גרושה?

הלכתי עם כיסוי ראש שנה שלמה, למרות שאני גרושה 15 שנה!!(היכרתי מישהו לפני כשנה וחצי וקיוויתי שנתחתן אבל בסוף לא יצא מזה כלום). (פעם עצר שוטר את הבן זוג שלי, ואני חושבת שבגלל המטפחת שחבשתי הוא חשב שזה היה בעלי ובמזל, שיחרר אותו ללא קנס, וללא שלילת רישיון!)...אבל, לצערי, נפרדנו.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
העניין שלך נידון בהרחבה בתשובות רבות. כדי להתיר עניין כל כך יסודי צריך שרב חשוב יפסוק בעניין ואני קטונתי מאוד מלהכריע בשאלה כל כך מהותית.
לשמחתך מצאנו רב חשוב מאוד - הרב משה פינשטיין שהכריע בעניין זה להקל.
הוא קבע שגרושה יכולה להוריד את כיסוי הראש כאשר היא נמצאת במקומות בהם יש אפשרות שתכיר מישהו ותזכה לזוגיות חדשה.

אבל כאשר האישה הגרושה נמצאת במקומות שם אין אפשרות להכרות חדשה (ארוע משפחתי וכד') היא צריכה להמשיך לכסות את ראשה.

להלן קישור לשעור של הרב אליעזר מלמד שמסכם נושא זה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/print_shiur.asp?id=1831

יש גם תשובה באתר שלנו שמצטטת את דברי הרב פיינשטין

https://www.kipa.co.il/ask/show/105487

לכן אם ישאלו אותך מדוע את מפסיקה ללכת עם כיסוי ראש תשיבי שאת לא מפסיקה אלא מורידה את הכיסוי במקומות מסויימים (כדי להקל עלייך למצוא בן זוג חדש) על פי היתר של הרב משה פינשטיין.