כיסוי ראש-חייב?

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/04/09 11:41 כג בניסן התשסט

שאלה

לרב, שלום!

אני עומדת להינשא ומאוד חוששת מכל העניין של כיסוי הראש. השיער הוא חלק מאוד יקר לי (כמו כל הבנות...) עד כדי כך שאני אף פעם (!) לא אוספת את השיער, אני פשוט לא מסוגלת. העניין ממש מפריע לי (עד כדי כך שאני מסוגלת לדחות את החתונה רק בשביל לדחות את "גזר הדין"). האם יש הקלות? מה המינימום בכיסוי הראש (אין סיכוי שאני אאסוף את השיער!), עד כמה זה קריטי?!

אני מתנצלת אם נשמע בניסוח זה שמץ של זלזול, לא זו הכוונה, אחרת לא הייתי שואלת...

תודה רבה!

:)

תשובה

הדעה המקובלת להלכה למעשה היא שיש חיוב. החיוב הבסיסי הוא מרכז הראש (משהו בגודל של כיפה בוכרית) מה שקרוי בתלמוד "קלתה".
כל מה שמעבר לכך , תלוי במנהג המקום. אם היית גרה במאה שערים היית חייבת לכסות את הכל ואף יותר מכך (אני לא אעלה זאת אפילו על דל הקלדת שמא תתעלפי...)
אם רוב הנשים באותו מקום לאמ מכסות את ראשן כלל או רק מכסות את מרכז הראש אז רק את המינימום הזה את מחוייבת לכסות.