כיבוי מכשיר ע"י שעון שבת - המשך

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/06/09 18:50 ו בתמוז התשסט

שאלה

בתגובה לשאלה הנל

האם מותר הפוך ז"א במידה והאור או מאוורר או כל דבר אחר דולק וכאשר השעון שבת נכבה אז מותר לשנות את המפסק לכבות ??

תודה רבה

תוכן השאלה

שלום הרב,

רציתי לדעת האם מותר לאחר כיבוי האורות בערב שבת להדליק את המאוורר כך שידלק בבוקר כשהשעון שבת נדלק.

תודה רבה ושבוע טוב!

תוכן התשובה

שלום

זה איסור גרמא בדרבנן, וזה אסור.

לפיכך, אם הוא לא היה דלוק מערב שבת, אסור להדליק אותו בשבת, גם כאשר הפעולה האסורה תהיה עוד הרבה זמן כשהשעון יפעיל אותו.

אמנם, עבור חולה שאין בו סכנה, מותר להדליק כך מאוורר בשבת, כך שכשאתה מדליק כלום לא קורה בשל השעון שבת הכבוי, אך לאחר כמה שעות הוא נדלק כשהשעון מדליק אותו.

אנו מתירים גרמא בדרבנן עבור חולה שאין בו סכנה.

אך סתם בשביל שיהיה רוח, אסור

תשובה

שלום

במקרה שהמאוורר או האור כבויים בשל הפסק השעון שבת, מותר לכבות אותם מהכפתור, כך שכשיפעל שוב השעון, הם לא יפעלו. אין שום סיבה לאסור את זה, אינך גורם מלאכה וגם לא מונע מלאכה קיימת.

כל טוב