כיבוד הורים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/08/10 10:41 טו באלול התשע

שאלה

שלום..השאלה שרציתי לשאול היא בנושא כיבוד הורים...

אנחנו משפחה חד הורית..אני ואחי גדלים בבית עם אמא כל החיים..אבל עכשיו אמא שלי גרה אצל סבתא שלי כי סבתא שלי חולה..אמא שלי גם סובלת מבעיות בריאות...בגב ועוד כל מיני...היא מקבלת מלא כדורים..שהורסים לה את הגוף והיא גם מעשנת..אם אני אומר לה להפסיק ולהתחיל טיפול בריאותי..היא לא תקשיב לי..אני לא רוצה שהיא תגיע למצב של סבתא שלי..רציתי לשאול אם יש לי זכות לדבר אם הרופא שלה שיפסיק לתת לה כדורים..ויפנה אותה לתזונאית??

וגם רציתי לשאול אם יש איזה סגולה או תפילה שאני יכולה לומר בשביל אמא שלי וסבתא שלי..

תודה. ח.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. אמנם חשוב לדאוג לבריאות ההורים אבל לא בהקשר הזה,
ובודאי שהרופא לא ישמע לך להפסיק תרופות לחולה.
תוכלי אולי לשאול אותה במה את יכולה לעזור לה.

ב. אפשר להתפלל בתוך תפילת שמונה עשרה, ולהוסיף בקשה לבריאות האם והסבתא.
אפשר להתפלל גם לא בתפילת שמונה עשרה אלא בניסוח שלך.

בברכה,

דני ארגמן