כיבוד הורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/01/10 21:32 טו בשבט התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

במקרה שיש ריב בין הההורים,והריב יוצא מגידרו ומגיע למילים בוטות וקללות האם מותר לי להתפרץ ולהגן על אחד ההורים??

תשובה

בס"ד
שלום רב,
המשמעות של כיבוד הורים היא לפני הכל כבוד להורים.

לכן אם אתה מרגיש צורך 'להתפרץ' (אני מצטט אותך). נראה שלא תהיה כאן הגנה על אחד ההורים שתביא לשיפור המצב אלא התערבות שלך שתביא להחמרה של המצב.

אם אתה מבקש להרגיע, ליצור אוירה טובה יותר - זה דבר שהוא ודאי ראוי.

אם מריבות כאלה מתרחשות אצלכם לעיתים, עדיף שתתכונן לאפשרות כזאת מראש. כמו ש-'מכבי אש' מתאמנים בכיבוי שרפות וכך יודעים מה לעשות בזמן השריפה, גם אתה תחשוב עכשיו כיצד נכון לפעול כדי להרגיע את המריבה, או כיצד לפעול בתחילת המריבה כדי לבלום את ההחמרה שלה.

אסור לך לראות את עצמך מעורב ונוטל חלק בתוך המריבה - בכך לא תהיה תועלת.
אתה צריך להיות במקום של מי שלא רוצה בכלל מריבה ולכן מבקש למנוע את המריבה או להרגיע אותה.