כיבוד הורים לאישה נשואה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/09/10 00:34 יט בתשרי התשעא

שאלה

קראתי באחד הפורומים כאן בכיפה וגם בעלי אמר לי את זה כמה פעמים שאישה נשואה לא חייבת בכיבוד הורים ורציתי לקבל הסבר על המשפט הזה. הרי לפי המשפט הזה יוצא שאישה נשואה פטורה ממצוות כיבוד הורים, ובעיני זה קצת לא הגיוני. אם יש לי רק אמא ואין לי אבא (נפטר לפני 4 שנים) ואמא שלי גרה לבדה והיא בריאה עדיין אבל, אנחנו לא רוצים שהיא תהיה לבד בשבתות ובחגים, ולכן אנחנו מתוך כבוד אליה מארחים אותה אצלנו מדי פעם או שבאים אליה לשבת, זה כיבוד הורים או שלא? והאם כיבוד הורים זה רק להגיש שתייה להורים? חשבתי שזה לא רק זה חשבתי שזה בעוד דברים.

מצטערת על הנימה, זה משפט שמאד צורם לי ומפריע לי ורציתי לקבל עליו הסבר.

תודה.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

באופן מהותי אישה לא פטורה מכיבוד הורים,

אלא כיון שהיא ברשות בעלה היא לא יכולה לקיים את המצוה ולכן פטרו אותה כדי שלא תהיה קרועה בין רצון בעלה לצרכי הוריה.

ולכן אם הבעל בנסיעה לחו"ל או במילואים ארוכים חוזרת החובה,
כמו כן אם הבעל לא מקפיד ומאפשר לה יש חובה לכבד.
( עי ספר חוט השני הלכות כיבוד אב ואם)

ואם אתם הולכים אליה או מארחים אותה בודאי שאת מקיימת מצוה,
(עי' קיצוש"ע ילקוט יוסף ח"ב עמוד תרמ"א)

כמובן כל זה צריך להעשות מתוך הבנה עם הבעל.

בברכה,

דני ארגמן