כיבוד הורים והחגים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/09/12 16:06 כט באלול התשעב

שאלה

שלום רב אני בת יחידה ובכורה לחמישה אחים. בתקופת החגים אני אוהבת להיות בבית בשל התפילות הסעודות והמשפחתיות. הקושי הגדול הוא בהכנות לחג. אחיי הצעירים בישיבה או בצבא ורוב העומס בעזרה מוטל על כתפי. אמי מארחת והיא אדם מאוד מתוכנן ומאורגן. אני פחות. לא קל לה עם זה אבל אני עושה השתדלות בתור אחראית על תחום המאפים לידע אותה ולעשות תכנון משותף. כששנינו הרבה שעות במטבח תמיד יש מריבות. אמי רואה שאני לא עושה דברים כפי שהיא רוצה וזה משגע אותה. היא נהיית לחוצה ועצבנית.. אני שמנסה לעבוד על עצמי לא לכעוס ולא להתעצבן מושפעת מהלחץ וזה נגמר בכאוס מוחלט. גם אם רציתי להכניס חג באהבה ונחת זה כבר קשה... מה עושים?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

כיוון שכל כוונתך היא לטובה, ויש הרגלי עבודה שונים,

כדאי לצמצם למינימום את זמן השהייה המשותפת במטבח,

למשל להכין את המאפים לילה קודם, וכן לצמצם את מספר המאפים שאת אופה ולהשלים מהחנות.

כמו כן אפשר למצא תחומי עזרה אחרים מחוץ למטבח המשותף.

כמובן אם אפשר טוב לשוחח בנחת כמה ימים לפני החג ולהעלות את הבעיה, לנסות למצא אפילו פתרון חלקי.

מאוד חשוב להגיע לאיזשהי הבנה, גם אם המחיר יהיה כמה מאפים פחות,

הבריאות הנפשית של שניכם חשובה יותר.

חג שמח.

דני ארגמן