כוננה בק''ש-דחוף מאוד מאוד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/09/03 15:20 ו באלול התשסג

שאלה

שלום

יש לי בעיה גדולה,בק"ש אני פשוט לא יכול(ולא לא מצליח) לכוון בכלל כאילו המחשבה נתקעת לי. אני נכנס למן התרגשות כזו שאני ממש מגמגם ובקושי מצליח אפילו להוציא את הפרשיות מפי מה לעשות?

בתודה

תשובה

בס"ד

לומר כל מילה פעם אחר פעם עד שתאמר אותה בכוונה ואחר כך תמשך למילה הבאה. אבל את העצה הזו אי אפשר לעשות בפסוק הראשון כלל.

ולכן לפני שאתה אומר אותו עצור וחשוב עליו ואחר כך תאמר אותו מתוך אותה מחשבה. בשלב זה אין לך להתאמץ לכוון את הכוונה בתוך המילים.
אחר כך זה יתחבר מאליו.

בהצלחה