כוכב נולד בשלושת השבועות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/06/10 19:31 יח בתמוז התשע

שאלה

האם מותר לצפות בתוכנית כוכב נולד בשולשת השבועות?

(אני לא מתייחסת כרגע אם מותר בכלל לראות את התוכנית, כי המצב כרגע הוא שצופים בה..)

אני רכזת נוער, ומספר בנות פנו אלי עם השאלה הזו. לפי מה שאני יודעת בצורה הבסיסית ביותר הוא שמן הסתם כיוון שאסור לשמוע מוזיקה כמובן שאי אפשר לצפות בתוכנית.

השאלה היא אם אני בכלל צודקת, ובמידה ואני אכן צודקת, איך להעביר את המסר לבנות בצורה שבאמת תעשה להם חשק לשמור על ההלכה הזאת?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
פשוט שאסור (אסור תמיד, ודאי בימי המצרים).
עייני בהרחב ניתוח של סוגי המוזיקה ומשמעותם לעניין שלשת השבועות בשעור של הרב מלמד
http://www.yeshiva.org.il/midrash/Shiur.asp?id=412

בשאלה איך להעביר:
כל נושא עובר נכון וטוב יותר בדרך של 'עשה טוב' ולא בדרך של 'סור מרע'.
אם רוצים לחנך לשמירת שבת לא נתחיל ב-'אסור לעשות' אלא בערך הנפלא של יום השבת וקדושת השבת.
כך גם כאן צריך להתחיל בערך הנפלא של בית מקדש. בתפקיד ובמקום של בית המקדש במציאות האידיאלית של עם ישראל.
פעילות נוספת צריכה להיות במשמעות של הזכרון - זה לא משהו ששיך לפעם אלא זה מה שמביא את מה שהיה פעם אלי כאן ועכשיו.
כמובן צריך להשקיע בחשיבה ובמתודות מתאימות כדי להעביר את הדברים בצורה מענינת ורלוונטית.
לאחר מכן יהיה מובן מאליו מדוע אנחנו נוהגים בכובד ראש בתקופה זו.