כוחות טבע ביהדות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/12/01 07:25 יא בטבת התשסב

שאלה

האם לים יש כוח טבע ביהדות?

האם לירח יש כוח טבע ביהדות?

האם לרוח יש כוח טבע ביהדות?

האם לעצים ולשיחים יש כוחות טבע ביהדות?

האם למקום הירצחו של אדם יש כוח טבע ביהדות?

אנא נסו למהר אם התשובות

בתודה מראש

עדי

תשובה

בס"ד
לכל דבר במציאות יש כוח רוחני שלו, הכוח הוא דבר ה' המחיה אותו. "כי הוא אמר ויהי". ואמירתו של ה' מחיה את הכל. "ואתה מחיה את כולם". גם לאדם יש כוח שלו והסכנה היא כשהוא משתמש בכוח שלו נגד רצון הבורא כמו מובא בתורה "ואמרת בלבבך כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה" ומה הסכנה? השכחה מנין זה בא. "וזכרת כי ה' אלוקיך הוא הנותן לך כו לעשות חיל"

הכוח של הטבע כשהוא מנותק מהאלוקות הוא עבודה זרה "אלוהים אחרים" והכח הזה כשהוא מחובר הוא יחוד שם ה' "ה' הוא האלוקים" הבורא הוא יסוד לכל הכוחות שבטבע.
ולכן המשפ ט היותר משמעותי בעם ישראל הוא "שמע ישראל ה' אלוקינו - ה' אחד" אל תחשוב כי הכוחות הם מנותקים משורשם. לא ולא. ה' המחיה את כולם הוא הוא האלוקים דהיינו כל כוחות כולם.

בזה אני מנסה לענות לך על ארבעת השאלות הראשונות. השאלה החמישית היא שאלה רוחנית. האם יש איזה פגם למקום שנרצח בו אדם?
פסוקים רבים בתורה מלמדים כי יש השפעה רעה על המקום "ארורה האדמה אשר פצתה את פיה לקחת את דמי אחיך".
יש גם כפרה על כך בודאי, "ולארץ לא יכופר כי אם בדם שופכו".

בתקוה לימים ש"לא ישא גוי אל גוי חרב". אמן.