כוחות הרשע ותפקידם בעולם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/08/02 12:33 כ באלול התשסב

שאלה

שלום מה נשמע?

רציתי לשאול מה הרב יודע על המילים:

סמאל ולילית. האם מותר לומר או לכתוב מילים אלו ומהן מילים אלו בדיוק?

תודה מראש

תשובה

ב"ה

דב ברכה ושלום.

העולם שלנו מורכב מכוחות שפועלים בו.
יש כוחות שנבראו ע"י הקב"ה ויש כוחות שנבראים ע"י מעשים שלנו כבניאדם.
אני מעתיק לך תשובה בנושא זה שנכתבה באתר זה .

הס"מ הוא קיצור שם של ה"סמאל" שאנחנו לא הוגים את שמו ולכן אומרים בראשי תיבה ס"מ. זהו מלאך שכשמו כן ענינו למחוק את שם ה'. להשכיחו. לעשות את הכל מקרה. סתמי. לא רציני. בערך. כאילו. לא בדיוק. שקרי. סתם הצגה. וכד'.
לסמא את עיני האנשים פירושו לסנוור אותם לעצום את עניהם ולטשטש את ראייתם. זה תפקיד הכוח הזה.
זהו אחד הכוחות הפועלים בשם הרע בעולם. יש עוד שמופיעים בספרות שלנו "לילית" וכד' ובקיצור לכל כוח של קדושה יש כנגדו כוח של טומאה ואחד המרכזים שבהם הוא זה שדיברנו עליו קודם. (אתה רואה שאני מנסה שוב ושוב אפילו לא לכתוב את שמו).

התורה אומרת במפורש שלא ללכת אחרי קוסמים ומכשפים ושאר בעלי אוב למינהם למרות שהם יודעים משהו על העתיד.

יש בהם שני סכנות גדולות. שתי הסכנות קשורות בעובדה שהעולם מעורב "טוב ורע" מאז חטא אדם הראשון.
לכן בכל פרי יש קליפה ולא כדאי לאכול את הקליפה עם הפרי. ובודאי לא לאוכל אותה לבד.

המביא שד לעזרתו - מביא עימו גם את הרע שבו ולפעמים הרע יותר גרוע. בכל מקרה אינך יודע מה הטוב ומה הרע ואתה עלול לעשות על פי הרע וזה סכנה.

כך גם בכל הקוראי קפה למינהם שאנו רואים שהם יודעים לפעמים דברים מדהימים על עברינו. ואנו נוטים להאמין לגבי העתיד.
זו סכנה כיון שהם יודעים בתערובות כמו החוזים בכוכבים של פרעה שידעו בערך מה קורה והסוף שלהם ידוע.

עוד ענין יש והוא שהמאלץ מישהו לפעול בעל כורחו יכול אותו אדם להנקם במי שהכריח אותו. כך גם השדים שמכריחים אותם על ידי השבעות למינהם לעשות משהו בעל כורחם - הם מסוגלים להנקם במי שהכריחם.

ראה מה קרה לשלמה המלך שהכריח שדים לעזור לו בבנין בית המקדש ושילם על כך מחיר יקר. https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4408

עוד אספר לך כי כל המדברים ברבים בענין זה ובודאי המפרסמים את עצמם באינטרנט לא כל כך יודעים מה מדובר ואיך זה עובד. הכלל הוא:

מי שיודע - לא מדבר. מי שמדבר - לא יודע.

לכן העצה היעוצה היא לא ללכת לשתות מים מבורות מים נשברים מטונפים דלוחים ומסוכנים כשיש לך מעין מים חיים בחצר שלך.

כל ישראל יכולים להיות נביאים וכל אומות העולם לפי מעשיהם שורה עליהם רוח הקודש. זה קיים בכל אחד וזה קיים גם בימינו. הדרך היא מעט ארוכה ומחייבת מאמץ - אבל היא עובדת והי יותר יעילה פי אלף ויותר מכל הכישופים למינהם.
זו הדרך הנכונה להתקדש ולהטהר ולדבר עם ה' בתפילה ולקבל את הדרכתו ביום יום.
עיין במסילת ישרים ובשערי קדושה כיצד עושים זאת.

בברכה,

עוזיאל