כוונה בי''ג מידות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/07/02 15:20 א באב התשסב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה.

אני מבקש לשאול את הרב מהן הכוונות שיש לכוון בכל אחת משתי האמירות של שם ה' בי"ג מידות?

בברכת יהי רצון שיבוטל ט' באב

ונזכה לבנין ביהמ"ק במהרה בימינו.

תשובה

ב"ה

יאיר ברכה ושלום.

הכוונה הבסיסית היא שיש לכוון בשם השם הנכתב ואינו נקרא. "שיוויתי השם לנגדי תמיד "כמופיע בסידורים
עם שילוב אדנות.

כוונה זו היא נדבך על יסוד דברי התלמוד הבבלי במסכת ר"ה דף יז עמוד ב :

"ויעבר ה' על פניו ויקרא, אמר רבי יוחנן: אלמלא מקרא כתוב אי אפשר לאומרו, מלמד שנתעטף הקדוש ברוך הוא כשליח צבור, והראה לו למשה סדר תפלה. אמר לו: כל זמן שישראל חוטאין - יעשו לפני כסדר הזה, ואני מוחל להם. ה' ה' - אני הוא קודם שיחטא האדם, ואני הוא לאחר שיחטא האדם ויעשה תשובה.

אל רחום וחנון, אמר רב יהודה: ברית כרותה לשלש עשרה מדות שאינן חוזרות ריקם, שנאמר שמות לד הנה אנכי כרת ברית."

בברכה,

עוזיאל