כוונה או ברכת כהנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/02/02 08:46 ג באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב, בדר"כ כשאני מתפלל שמונה עשרה אז אני מוסיף בתפילתי בקשות שונות שהם לא בסדר התפילה הרגיל - דבר שמאריך את תפילתי.

אך בדר"כ אני מתפלל בישיבה ודבר זה לא משנה כלל, אומנם כאשר אני מגיע לתפילה בבי"כ רגיל אז במקרה שאני אתפלל כרגיל אז אני לא אספיק לכהנים - וע"כ אני פשוט לא אומר את כל ההוספות שלי.

א. האם אני עושה נכון - או שעדיף תפילה בניחותא ובאירוך?

ב. מה לגבי קדושה בציבור?

תשובה

בס"ד

אם אתה לא כהן - יותר טוב שתכוון ותתפלל תפילה בניחותא ובאירוך. ואין לחוש לברכת הכהנים שמימלא חלה עליך.
אם אתה כהן אל תאריך יותר מידי כדי לא להפסיד מצות עשה מהתורה. ובמיוחד אם אתה כהן יחידי

לגבי הקדושה כבר אמר הבא"ח כי קדושת הציבור חלה גם עליך ואין לחוש לכך. רק בשעה שאומרים קדושה - הפסק לרגע וכון למה שאתה שומע אם זה לא מפריע לך לרצף התפילה בכוונה