כהן יכול לעלות לתורה באמצע קריאת שמע?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/03/11 09:19 ז באדר ב'

שאלה

הרב עזיאל יש לי שאלה אני כהן ובבוקר אחרתי לצערי לתפילה וההיתי בקריאת שמע והציבור היה בקיריאת התורה.

ואז הגבאי אמר לי "בכבוד" וסימן לי עם היד או עם כף היד לעלות לתורה ככהן לא ידעתי מה לעשות כי הייתי בקריאת שמע מה עושים במקרה כזה

מתן

תשובה

ב"ה

שלום.

בעיקרון הגבאי היה צריך לבדוק את מיקומך בתפילה ואם הוא היה רואה שאתה בק"ש אז הוא היה צריך להגיד "אין כאן כהן יעמוד פלוני אלמוני במקום כהן" (ולא צריך לחכות שתגמור את ק"ש משום טרחא דציבורא.)

וכעת אענה לך לשאלתך. יש להבחין בין 2 מצבים.

1) [אם לא קראו לך בשמך ]אלא רק אמרו בכבוד או סמנו עם היה או כל דבר אחר אז אתה ממשיך את התפילה ולא עולה לתורה והם יעלו לתורה אדם אחר שהוא לא כהן.

2) [אם קראו לך בשמך ] אז אפילו שאתה באמצע קריאת שמע או בברכות ק"ש אתה עולה לתורה ומברך את הברכות אבל את הקריאה אתה לא קורא אלא עוקב עם העיניים אחרי הבעל קורא.
ואם יש מצב שתסיים את ק"ש זה הכי טוב ואז תעלה.

ואם הייתה באמצע תפילת 18 וקראו לך בשמך לעלות במקרה כזה אל תעלה. ואם אתה בפסוקי דזמרה ואין כהן אחר אז תעלה תברך ותעקוב עם העיניים.

והטוב ביותר אחי יקירי שתגיע בזמן לתפילה....

חזק ואמץ,

עוזיאל אליהו,

.