כדורגל ושיעור תורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/12/01 12:22 ז בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שבוע טוב

רציתי לשאול שאלה בנושא אמונה

אצלנו בסניף כל שבוע ביום חמישי יש שיעור תורה ואחריו שידור של משחקה של מכבי ת"א באירופה.

האם מין הראוי שיחברו את שני הדברים האלה אחד לשני או לגרום לאנשים להגיע בגלל שידור המשחק ????

הודה לך אם תענה לי

בתודה שלמה שולמן, נתניה

תשובה

בס"ד
שאלתך קשה כיון שאנו רוצים שילמדו תורה ונראה לנו מגוחך שיעשו כן בגלל משחק כדורסל מטופש.
אבל כך נפסק בשו"ע יורה דעה סימן רמו ס"ע כ' "לעולם יעסוק אדם בתורה אפי' שלא לשמה שמתוך שלא לשמה בא לשמה".
ומהו שלא לשמה? לשם כבוד או כסף וכד שהם דברים שפלים ביחס למעלת התורה אבל מותר לתת לילד מה שהוא אוהב כגון סוכריה וכד' כדי שילמד תורה ואחר כך יבין את מיעוט ערך הסוכריה לעומת התורה ויזנח את הסוכריה ותשאר לו התורה.