כביסה בתשעת הימים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/07/09 13:01 ו באב התשסט

שאלה

אנחנו מתכוונים לא להיות בביתנו מיום רביעי שלפני ט' באב ועד יום חמישי בשבוע לאחר מכן.

רציתי לשאול האם אני יכולה לעשות כביסה לפני הנסיעה כדי שיהיו לי בגדים נקיים לשבוע שלאחר מכן?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

אני מאוד מבין את הסיטואציה שאתם נמצאים בה אך על פי ההלכה אסור לכבס . היה ניתן להקל בשבוע שעבר אבל בשבוע "שחל בו " הדבר לא מתאפשר.
זה חלק מהאבל הלאומי שלנו על מה שאירע לאבותינו ולנו.
אם יש בגדים של ילדים קטנים שמתלכלכים בתדירות גבוהה אז את אותם בגדים בלבד מותר לכבס.

נסיעה טובה,

עוזיאל אליהו,

.