כבוד הורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/04/06 14:11 ד בניסן התשסו

שאלה

בקרוב אני מתחתנת בעז"ה והורי היתגרשו לפני 12 שנה ואני לא בקשר אם אבי מאז יש להם מהנשואים המשותפים 3 ואני בניהם האמצעית אמי נישאה בשנית כבר 11 שנה.אבי ניתק קשר איתי כבר כמה שנים לא שילם מזונות שום שנה.ובנוסף ניתק גם את הקשר עם הבנים והאם.כך שלא זכתה ליהיות בשני הבר מצוות של שני הבנים.ויש לי המון כעסים עליו.הוא שמע שאני מתכננת חתונה ואז ניזכר ליצור קשר משום שהאו טוען שלא אחפש חום של אבא בבן הזוג שלי.האם לחדש את הקשר? האם להזמין אותו?הוא ממתין שאתיעץ עם רב על כך.אשמח לקבל תשובה בהקדם!!תןדה רבה..

תשובה

שלום וברכה
סליחה על העיכוב. לא ראיתי את חשיבות ודחיפות השאלה.
ראשית, שתהיה לכם שמחה גדולה, ושתזכו להקים בית בריא טהור נאמן וקדוש בישראל.

את רשאית לעשות את מה שאת רוצה. את לא חייבת להזמין אותו אם הוא נהג בכן שלא כשורה, אך גם אינך רשאית לפגוע בו בצורה חדה. את כנראה גם לא זקוקה לו והדאגה לך פתאום נראית יותר כמניפולציה מאשר כדאגה אמיתית.
על כן, הדבר הנכון ביותר הוא להזמין אותו וזאת כדי שלא לפגוע בחדות כלפיו, אך אין את חייבת להעניק לו כל מעמד מיוחד ביום החתונה, ואין את חייבת לעשות דבר. כך גם תשמרי על כבודו אך גם לא תשתעבדי למה שאין את רוצה להשתעבד לו.
ברם, אם הדבר יעיב על נישואייך ויקשה עלייך לשמוח ביום חתונתך – אין את חייבת לעשות זאת.

כל טוב ושיהיה בשעה טובה