כבוד אב ואם בבחירת מקום לימודים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/09/02 19:58 יח בתשרי התשסג

שאלה

שלום קוראים לי חן, ואני בת 15 .

אני לומדת באולפנית המקומית בעירי, וחלק לא קטן מהבנות בבית הספר לא דתיות, ואלו הדתיות- לפחות בכיתה שלי, מושפעות לרעה(פירסינג, תלבושת כלל לא צנועה, עישון, בעיות רציניות בנושא שבינו לבינה וכו')

קשה לי מאד לתרום שם, להפך אני מרגישה שאני חוזרת אחורה ומתקלקלת.

מהסיבות האלה 4 מחברותיי עברו השנה לאולפנת בנ"ע ברמה דתית גבוהה יותר ובאוירה תורנית.

אני מאד רוצה לעבור ולהצטרף אליהן, אני רואה כמה שהן נהנות ומתקדמות.

אני מאד מתוסכלת מהמצב ואני מרגישה שם מאד בודדה ולא מתחברת עם סוג הבנות.

הבעיה העיקרית היא שאמא שלי מתנגדת למעבר, היא המזכירה של בית ספרי הנוכחי והיא טוענת שאני לא חייבת להיות מושפעת מהבנות הלא טובות,

אם אני אעבור זה לא יהיה לה נעים, היא תמיד עודדה בנות להישאר.

מצד שני חלק מהמורות גם כן העבירו את בנותיהן.

אני מאד משתדלת לכבד את אימי ולא לריב איתה אבל זה מאד קשה, כי אני באמת סובלת בבית הספר,

אני מרגישה שאין טעם ללכת כלל.

מה לעשות? לעמוד על שלי ולשכנע את הוריי להעביר אותי,

או לכבד את רצונה?

בברכה

חן חג'ג'

תשובה

ב"ה חג סוכות תשס"ג

לחן חג שמח!

אם את בטוחה שהשארות בבית הספר הנוכחי תגרום לך לירידה מבחינה רוחנית, ולא תוכלי להשפיע לטובה על האוריה בבית הספר עלייך לעבור לאולפנא אליה עברכו חלק מחברותייך. עלייך להסביר זאת להורייך בדרכי נעם, ומתוך כבוד אב ואם.
מבחינה הלכתית בכל נושא הקשור לשמירת תורה ומצוות, יש צורך לשמוע את דעתם של הורייך, אבל אין חובה הלכתית לבצע את הוראתם.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת