יש תעודת כשרות-אל תוכלו שם!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/05/02 12:08 ח בסיון התשסב

שאלה

במסגרת טיול שערכתי לאחרונה בחו"ל הזדמנתי למסעדה המתהדרת בכשרות למהדרין, אף שבבירור שערכתי הסתבר שהם: אינם מפרישים חלה, אינם ערכו טבילת כלים לכליהם. אגב, גם מזוזה לא הייתה על המפתן.

האם אנכי, כמקפיד על כשרות למהדרין, אוכל להמשיך לאכול במקום שדרך אגב בעליו אינם יהודים?

תשובה

ב"ה
אבנר שלום

יישר כוחך שאתה מקפיד על כשרות למהדרין.
והלכת לברר האם ב א מ ת , המקום כשר.

סיפור זה ממחיש לנו כי יש לברר היטב את כשרותה של המסעדה ל פ נ י , שמתיישבים לאכול .

אצלינו במדינת ישראל יש יחידה מיוחדת שתפקידה לנסות למצוא היכן יש זיופים ורמאויות בנושא הכשרות.

ובכל מקום שאדם הולך לאכול עליו לברר :
1 האם יש תעודת כשרות בתוקף?
2 האם התעודה מוכרת או שחתום עליה הרב הראשי של ...
"באקא אל שרקייא".

כרב שנותן כשרויות למסעדות אני נחשף לתופעה מבורכת שאנשים שרואים תעודה מתקשרים בכל זאת לברר את תוקפה וכ"ו.

שמעתי סיפור יפה אספר לך אותו:

פעם אחת הלך אדם לקנות מנה פלאפל
שאל האדם את המוכר:
יש תעודה?
ענה המוכר:
אתה לא רואה את התמונה של הבבא סאלי והרב כדורי
תלויות על הקיר?
ענה לו אותו אדם:
אם הרב בבא סאלי היה מוכר ואתה הייתה בתמונה ...
אז הייתי קונה גם בלי תעודה.

בברכה,

עוזיאל