יש לי שני שמות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/09/03 04:55 י באלול התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב.

קוראים לי חגית, אני בכתה יב', ויש לי שם שני. אף פעם לא הבנתי את החשיבות של זה (אבל תמיד עיצבן אותי שלא היה מקום לכל השם השני שלי בכל מיני טפסים: כרטיס לקופת חולים, רשיון נהיגה זמני וכו'...). בזמן האחרון חשבתי על זה הרבה, וגם פגשתי מישהי שדיברה איתי על זה.

הבנתי שיש לשם משמעות, וזה שיש לי שני שמות זה "משמעות כפולה" - המון משמעות.

תמיד קראו לי בשם הראשון שלי (חגית), הרבה פעמים אבא שלי קורא לי בשם השני שלי (שושנה).

היתה לי שיחה עם מישהי שגם לה יש שני שמות, והיא אמרה לי שלשם אחד יש משקל שונה לחלוטין מאשר משקל של שני שמות. לשני שמות יש יותר משמעות. היא גם אמרה לי שהיא מבקשת מכולם שיקראו לה בשני השמות, ושמי שיש לו שני שמות חייב שיקראו לו בשם השני שלו לפחות פעם בשבוע, כי "זה חונק את הנשמה" - ככה היא אמרה לי.

אז רציתי לשאול אותך, כבוד הרב, האם אני צריכה שיקראו לי בשני השמות שלי?

ולמה בעצם נותנים לילדים שם שני?

(אגב, קוראים לי חגית, כי נולדתי בחג סוכות, שהוא החג שנקרא "חג" בתורה, וקוראים לי שושנה על שם סבתא של אבא שלי).

אשמח מאוד לשמוע את תשובתך בעניין!

תודה רבה!

חגית (שושנה...)

תשובה

בס"ד

מה שאבא שלך עושה זה טוב.

העובדה שיש כאלה בחוג הפנימי שיודעים על שמך השני ולפעמים משתמשים בו - זה מספיק. העיקר העיקרי הוא ש[את] יודעת שיש לך שני שמות.

העובדה שהאחד הוא דומינטי ועיקרי והאחד הוא יותר פנימי - זה גם בסדר. אין צורך או חובה להפוך את השם הפנימי לשם חיצוני ולהפך. כל שם יש לו את הזמן והמקום שלו.

בהצלחה