יש לי מחשבות זרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/08/12 10:42 כה באב התשעב

שאלה

תמיד באות לי מחשבות לא טובות באמצע התפילה מה אני אמור לעשות

תשובה

שלום.

ה"בעל שם טוב" כתב כי כל המחשבות הזרות שבאות לאדם בתפילה הם תיקונים שעל האדם לתקן . זה סוג של איתות ולכן יש אפשרות "להעלות" את המחשבות האלו למקום גבוה על ידי כך שמתעלמים מהם וזה התיקון שלהם.
וכל יום יש מחשבות זרות אחרות וכל יום יש שליחות אחרת שלך ותיקונים לא מודעים שאתה מתקן .

כדאי לך לכוון יפה בשם השם (י-ה-ו-ה ) כפי שכתב בשו"ע או"ח סימן ד שכל פעם שאתה אומר את שם השם באדנות תכוון [אדון הכל היה הווה ויהיה] ובודאי שאם תקח את זה כמשימה המחשבות הזרות לא יוכלו להכנס כי לא יהיה להם מקום...

בהצלחה,

גמר חתימה טובה

.