יש לי חבר חילוני!!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/08/03 16:45 כו באב התשסג

שאלה

אני נערה בת 13 מבית דתי, ולפני חודשיים בערך התפתח קשר די חזק ביני לבין נער כבן 15 גם הוא מבית דתי. אחרי חודש בערך ניתקתי את הקשר סופית בעיקר בהשפעת הורי. הנער נפגע מהעובדה ש"דחיתי" אותו ועכשיו הוא שונא אותי ובהשפעתו שונאים אותי כל החברים שלו .

לפני כשבוע פגשתי בחור [חילוני] מאוד חמוד והוא התאהב בי וגם אני מאוד אוהבת אותו .הוא מאוד מתחשב בי ודואג לי .כשאני איתו אני מתנהגת כמו שאני ולא מנסה להיות יותר טובה [ככה הייתי מתנהגת בחברת בנים אחרים ] הוא מבין אותי ואני יכולה לשוחח איתו ברצינות על כל דבר שבעולם וגם לסחנ"ש איתו.ועוד דבר :הוא חושב שאני יפה אבל בעיקר אוהב את האופי שלי.

בקיצור הוא בחור סבבה . האם כדאי לי להמשיך את הקשר איתו ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

התיאור שתיארת נשמע מאוד יפה ומהלב ובוודאי שכך הוא.
כשאת משווה את היחס שלו ליחס של ה"חבר הדתי" וחבריו - מאוד מובן למה את מוצאת נחמה באופי הטוב שלו. ובמיוחד כשהוא חמוד.

אבל אני שואל את עצמי -
האם כך זה יהיה לנצח?
האם החברות הזו תביא [לך] טוב?
האם זה יביא טוב לעולם?

בחורה בגילך צריכה לחשוב לא רק על הרגע אלא גם על מה שיהיה מחר, ומחר את יכולה למצוא את עצמך בבעיה.

איזו בעיה?

בחור חילוני נקרא בשם הזה בגלל שהוא חי באורח חיים חילוני. אע"פ שאת לא מכירה אותו ביום יום. את יכולה להניח כמעט בוודאות שהוא לא מתפלל בבוקר או שהוא לא מברך לפני שהוא אוכל וכדו', כיוון ש"אורח חיים חילוני" ידוע. ולכן את יכולה לדעת איך הוא עתיד להתנהג. זה נכון שאפשר לשנות וזה נכון שיש יוצאי דופן. אבל אנחנו מתנהגים על פי מה שרגיל ולא על פי היוצא דופן.

לכן, את יכולה להניח שהבחור החילוני החמוד לא יזהר איתך בנושא "נגיעה" ואפילו לא בנושאים יותר חמורים של "מגע גופני" כי זה מה שמקובל בחברה החילונית ולכיוון הזה גם מושכים אותו יצריו.

וכאן את צריכה לשאול את עצמך האם את רוצה להסחף עד כדי כך?

ועוד תדעי לך שחברות עם בחור חילוני ואפילו עם בחור דתי, בגיל כזה רק תסיח את דעתך מהדברים שאת באמת צריכה לעשות.
[והעיקר] הוא שאת צריכה ליצור קשר טוב עם החברות שלך ולהשקיע בעצמך בלימודים ובבניין האישיות שלך כי את תצטרכי את כל זה במשך כל החיים, והחיים הם ארוכים.

אם תשקיעי כעת את עצמך בחברות כזו - את עלולה להפסיד את העיקר - והוא - [את עצמך]!

זיכרי!
הסיכוי שמחברות כזו יצמח משהו רציני הוא מאוד רחוקים. את מאוד צעירה וגם הוא וקשה לשמור חברות כזו במשך כל כך הרבה שנים.
ואם תשמרו חברות - לא תשמרו על עצמכם ותביאו את היצרים שלכם לידי ניסיון.
ואם תכשלו בניסיון - זה עלול להעיב על חיי הנישואין שלכם - וקיראי תשובות:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15027
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14574

ואם תתגברו על כל זה ותעמדו בניסיון ותרצו להתחתן - זה יהיה קשה מאוד גם לך וגם לו. מה תעשו עם הילדים. איפה הם יתחנכו?
מה הם יעשו כמו אמא או כמו אבא?
האם הבית יהיה כשר?
ומה תעשו בשבת?
הוא יטייל עם החברים שלו במכונית ואת תשבי בבית?
ומה תעשו עם טלויזיה בשבת? הוא יראה ואת תשבי בצד? את בודאי מצפה שהוא יוותר וזה קל מאוד בדיבור - אבל בפועל כשיש איזה משחק או כשיש איזה תוכנית שהוא נורא רוצה לראות מה הוא יעשה?
ואם הוא נורא ירצה לעשן בשבת מה הוא יעשה?
ואם יבואו חברים שלו בשבת עם האוטו ויעשנו בבית מה תעשי?
בקיצור אלו חלק קטנטן מאוד מהבעיות של החיים. ואפילו אם נורא נחמד לכם ביחד עכשיו - את חייבת לדעת כי קל מאוד להבטיח אלף הבטחות את לעצמך והוא לעצמו אבל זה מאוד מאוד קשה לבצע - רק אם מאמינים לזה באמת.

וקיראי על זה בתשובות:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=26293
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=2251

[יהי רצון שהקב"ה יעזור לך להתגבר ולבחור בדרך הנכונה כדי שתהיה מאושרת תמיד!!!]