יש לי חברה חילונית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/05/07 23:22 יט באייר התשסז

שאלה

בעה"י

הרב שלום.

יש לי חברה חילונית מאוד נחמדה ששלחתי לה למיל כל מיני מאמרים על היהדות ואיך היא מתייחסת לאהבה. היא החזירה לי תשובה מאוד נלהבת ואמרה שהם מאוד יפים ומעניינים.

הייתי רוצה לשלוח לה איזה קטע כלשהוא על כך שאין אדם שלא מאמין שכן לכל אדם יש אמונה פשוט יש כאלה שהם מאמינים "רדומים" - החילונים, ויש כאלה מאמינים "פעילים" - הדתיים. אני מאמינה שהקטע הזה אולי יגרום לה להתקרב יותר אל היהדות ואולי בע"ה תזכה לעשות תשובה (היא סיפרה לי ולחברות שלי שהיא מאוד מקנאת בנו הדתיים שיש לנו את השבתות האלה שיושבים ביחד עם כל המשפחה..)פשוט לא הייתי רוצה להבהיל אותה עם כל מיני דברים ופתאום להפיל עליה את כל זה ולעשות את זה בעדינות...

אשמח אם תחזיר לי תשובה ארוכה ומפורטת איך אוכל לעשות זאת בלי לפגוע בה...

בתודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.
כדאי לך להפנות אותה לספר "אמונות" על שני חלקיו. יתכן שאת יכולה לשלוח לה למייל קטעים נבחרים שמוצאים חן בעינייך מהספר . וזה יהווה את הבסיס לדו- שיח שלכם.ויש ספרים רבים וטובים שיכולים לעזור.
ואם הקשר הזה יתפוס תאוצה אז כדאי לך להזמין אותה להרצאה או שיעור בנושאים שמעניינים וממרצים שמעניינים. (וצריך לבחור בקפידה את השיעור כדי שהוא יתאים על מנת שלא תיווצר דחיה או שלא יווצר נזק)

יישר כוחך!!!!

חזקי ואמצי .ובתפילת 18 בברכת השיבנו תתפללי עליה.

יישר כוח,

עוזיאל אליהו,

.