יש הלכות הקשורות לכד' בכסליו?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/11/10 21:02 א בכסלו התשעא

שאלה

שמעתי שיש איזה הלכה שקשורה דווקקא ליום כד בכסליו לא זוכר על מה מדובר? יש דבר כזה?

תשובה

ב"ה

שלום.

כד' בכסליו זה ערב חג ! כמו כל ערב חג יש להתכונן לחג הן מהבחינה הגשמית והן מהבחינה הרוחנית.

כתוב שנוהגים לקרוא בספר חגי בתנ"ך מפרק ב' פסוק י' והלאה מפני שנבואה זו נאמרה בכד בכסליו ומשמעותה להתחזק בבניין בית המקדש. [ "העת לכם אתם לשבת בביתכם ספונים והבית הזה חרב".. "ואתם רצים איש לביתו.." ]אומר חגי הנביא (ששמו הוא [חגיה]).

על כן יש לשנס מותנים ולגרום לכך שבית המקדש יוכל להבנות!!

הדרך לבנות את בית המקדש היא ע"י שאנו נאפשר את האווירה הרוחנית המתאימה . (שהרי בית המקדש ירד מוכן מן השמים כדברי רש"י על הפסוק "מקדש ה' כוננו ידיך".)

[התפקיד שלנו הוא להרבות אהבה ואחווה שלום ורעות.]
לשים לב לחוסר האחדות הקיימת ואותה לתקן לשים לב למכלול הצרכים החברתיים הקיימים ואותם לתקן וממילא אם נכשיר את הלבבות בעשיית מעשים טובים וישרים ורצויים אז ממילא תתאפשר הופעה של בית מקדש.

הדלקת הנרות משמעותה הוספה של טוב בעולם. וכדברי הרב קוק :["צריך שכל איש ידע ויבין ,
שבתוך תוכו דולק נר,
ואין נרו כשל חברו,
ואין איש שאין לו נר
וצריך שכל איש ידע ויבין שעליו לעמול ולגלות את אור הנר ברבים להדליקו לאבוקה גדולה, ולהאיר לעולם כולו. "]

חג אורים שמח,

עוזיאל אליהו,

.