ישעיהו ליבוביץ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/04/02 13:54 יח באייר התשסב

שאלה

בזמן האחרון אני שומעת די הרבה על ישעיהו ליבוביץ. סליחה על הבורות אבל הייתי שמחה לדעת עליו קצת יותר,מה אמר, למה כל כל מתנגדים למה שאמר, וכו'.

תודה

תשובה

בס"ד

זה היה פרופסור שנקרא דתי ושומר מצוות אבל היה נגד כל דבר שבקדושה. ולכן הוא היה חביב מאוד על כל אלו שתקפו תדיר את היהדות.

הוא טען שאין קדושה ביהודים - הפך מה שכתוב בתורה. את מה שכתוב ב"קדושים תהיו" או בתפילה ו"קדושים בכל יום יהללוך סלה". הוא פירש "עקום" כך שיתאים לדעתו שהיא כמובן הקובעת והוא החשיב אותה מאוד מאוד (גאוה??).

הוא טען שאין קדושה בארץ ישראל. וצריך לתת את כל יהודה ושומרון לערבים. הפך מה שכתוב בתורה.

כמובן שהוא היה בעד הפרדת דת מהמדינה וקיים בעצצמו "חבר אני לכל אשר יראוך" כאשר היה חבר בכל האגודות שרדפו את היהדות וחיבבו את שונאי ישראל.

הוא קרא לחיילי צהל "יודונאצים" ועודד סרבנות. לכן הוא נהפך על ידי כל הסרבנים למינהם לגדול הגדולים ואדיר האדירים וכו'

שכחתי לציין שהוא היה גם גס רוח באופן מאוד מופגן וזילזל בכל מי שלדעתו לא הגיע לרמתו הרוחנית. בקיצור הוא לא למד כלל את ספר מסילת ישרים של הרמח"ל על דרך ההתנהגות של בן תורה.
לכן הוא לא היה מסוגל להודות בטעותו אפילו אם היו מוכחים לו את זה באותות ובמופתים.