ישיבת "שבעה" בחגים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/10/03 10:06 יב בתשרי התשסד

שאלה

שאלתי היא בנושא ישיבת שבעה לפני חגים. אם אדם מת סמוך לסןכןת האם יושבים עליו שבעה בחוה"מ?

מה ההלכה לגבי ישיבת שבעה בחגים? האם זה נכון לכל החגים או רק לחלקם?

תודה רבה

סולי

תשובה

בס"ד

מי שהתחיל לישב "שבעה" לפני סוכות - מפסיק את הישיבה בערב חג סוכות - אפילו ישב רק רגע אחד - ולא יושב יותר אחריה.

מי שלא ישב לפני סוכות. או ששכח או שלא הספיק או שנפטר בחול המועד. או שנםטר קודם המועד ונקבר בחול המועד - כל אלה יושבים שבעה אחרי חג סוכות שבעה ימים.

בחג ובחול המועד עצמו - לא יושבים כלל.

ויבלע המוות לנצח