ירקות ותולעים - כמה להקפיד?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/07/03 06:49 כט בתמוז התשסג

שאלה

שלום, נשאלה פה שאלה באתר לגביי ירקות ותולעים אך לא נאמרה תשובה ברורה - כמה להקפיד ואיך לבדוק.

אודה אם תפרסמו תשובה.

הדס

תשובה

בס"ד

אכילת כל תולעת היא [6]!! איסורים בבת אחת!!

לכן, יש להקפיד על זה מאוד! שלא לאכול אפילו תולעת אחת.

וכתב הבא"ח בהלכות פסח שפעם אחת ראה אשה שמכינה "מרור" ובודקת עלי חסה ברפרוף. אמר לה כי בליל הסדר היא עלולה לצבור כמה מאות עבירות:
כל תולעת 6 עברות
על כל עלה מינימום עשר חרקים
כל אדם לפחות 2 עלים
אם יש רק 20 מוזמנים - 2400
[
סה"כ 2400 עבירות בליל סדר אחד - יותר משערות ראשה!!
]

ובמיוחד היום יש להקפיד יותר משני סיבות:

א. הנסיעות בין המדינות גורמות ל"יבא" חרקים ממדינה למדינה, ויש תוספת חרקים בעולם.

ב. יש היום אפשרות לקנות ירקות נקיים מחרקים וגם נקיים מריסוס.

[לכן - רק גוש קטיף!!]

ומניסיון אומר לך שבעת האחרונה קמו להם כמה מתחרים שמנסים למכור ירקות נקיות מחרקים והם לא מצליחים להגיע לרמת הניקיון שלהם.

לכן - [רק גוש קטיף]!

בהצלחה