יראת הורים יישום בימינו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/01/05 18:06 א בשבט התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב ברצוננו לשאו מספר שאלות: אנו עושות עבודה בנושא יראת הורים רצינו לדעת:

א. מה היישום ההלכתי של מצווה זו כיום.

ב. האם יש מדרש שמראה את טעם המצווה? אם כן מהו?

בתודה מראש

רננה ומיכל

תשובה

שלום וברכה
א. אין הבדל עקרוני בין ביטויי המצווה בעבר לבין ביטויי המצוה של היום. יש מצוות מורא אם ואב, ויש לנהוג לפי ההלכה. "מורא לא עומד במקומו ולא יושב במקומו ולא סותר את דבריו ולא מכריעו כיבוד מאכיל ומשקה מלביש.." (קידושין לא ע"ב). מובן הדבר שאין חובה על הבן לבטל את דעתו לא לחשוב, אולם אסור לו לחלוק בפומבי ובחוצפה על הוריו.
ב. בספרא נאמר :"נאמר איש אמו ואביו תיראו ונאמר את ה' אלהיך תירא הקיש מורא אב ואם למורא המקום". מכאן אנו למדים כי מצוות מורא הורים נועדה היא המשך למורא שמיים, כיוון שרק בדרך זו ניתן להמשיך את המסורת ואת שלשלת התורה מדור לדור.

כל טוב