יצר המין - המשך לשאלה הקודמת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/06/09 07:29 כד בסיון התשסט

שאלה

שלום

אני אתך אחי היקר.

אני מבין אותך, ומחזק את ידיך.

אכן יצר המיניות הוא יצר חשוב ובעל עוצמה אדירה.

איננו נאבקים במיניות. המיניות היא מדה ממדות גילוי ד' בעולם, ואולי הגדולה שבהן.

קדושת הנישואין היא קדושת הברית, ברית הזוגיות, שמירת הברית.

אל תפחד להתחתן בגלל היצר המיני שלך.

אדרבה, קדש את היצר, תן לו מסגרת בריאה וקדושה שד' ציווה עליה.

נסה להתמודד עם היצר, בגבורה. אך אל תתן לו לנהל את חייך. תתרכז במה שאתה טוב בו, למד תורה והתפלל. החטא הזה אינו הדבר היחד המגדיר אותך, ועם כל המאבק בו, עליך לשים לב לכשרונות ולמצוות הגדולות שאתה עושה.

אני מציע לך לקרוא את ספרו של הרב אבינר 'טהרת הברית'.

בהצלחה, ואל תתייאש!

********************

אז אני שואל, איך? איך לקדש את היצר? איך לראות בו משהו טוב ולא משהו שמושך אותי אחורה?

זה ברור שהוא יצר שבסיסו להיטיב ויעודו לקודש.

אבל בפועל הוא לא. הוא מטמא, הוא מחליש, הוא מושך אחורה..

איך אני לא אפחד להתחתן כשבשלב זה אני חושב מחשבות לא כשרות שפשוט עולות לי! איך אוכל לעשות את הצעד החשוב הזה - כשאני לא מצליח להתגבר על עצמי בשלב של השתלטות יצרית?

אתה מבין הרב? אני רוצה לצאת מהכלא הזה, אבל לא מצליח. איך אפשר באמת להתייחס אליו כאל דבר קדוש? איך אפשר להפוך אותו למשהו קדוש עוד לפני החתונה?

כי אם אשאר עם יצר כזה המורגל לכיוון לא כשר - גם כשאגש אל אישתי לעתיד, ישאר בו מהטעם של החטא ואת זה אני לא רוצה.

זה מפריע לי עכשיו, וזה יפריע לי אח"כ!

מה אפשר לעשות בשלב זה? בחיי עכשיו?

תשובה

שלום

אני ממליץ לך לפנות לרב או לאיש חינוך נשוי שאתה מעריך, ולקבוע איתו סדרת פגישות, בו תדברו על הנושא.

זהו נושא הקשור גם לאשיות הפרטית ולא רק לרמת העקרון.

בהצלחה