יציאה לחו"ל לילדה בת 11

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/05/12 01:02 כח באייר התשעב

שאלה

שלום

קיבלתי הצעה חברית מאוד לשלוח את ביתי עם השכנה לנסיעה של 5 ימים לחו"ל במתכונת של ביבסיטר. מבחינתי אני רואה זאת כהזמנות לשלוח את ביתי לחו"ל כי אני וכל המשפחה לא נוכל לאפשר זאת כמו כן חוויה חד פעמית.

בעלי מתנגד לאירוע הוא אומר שהבר לא ערכי בעיה הלכתית ויכול ליצור קנאה בין אחים. אני ממש היתי קרובה לשכנע אותו שזה יהיה חד פעמי, חייבת להודות שקצת מתלבטת לגבי נושא הקנאה בין האחים (ישנם עוד 4 בני 12,9,6,2.5).

האם באמת דבר זה יכול לעורר קנאה כה גדולה? האם לא יסלחו לי על זה? האם ניתן "לפצות "אותם במשהו אחר?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני סבור שלפני בעית הקנאה בין האחים קיימת במלוא חריפותה הבעיה הערכית של היחס לארץ ישראל.
ציטוט ממך: "אני רואה זאת כהזמנות לשלוח את ביתי לחו"ל כי אני וכל המשפחה לא נוכל לאפשר זאת כמו כן חוויה חד פעמית"
את מבטאת המון הערכה וערגה ליציאה לחו"ל. תשאלי עצמך מהיכן נוצרה העמדה הרוחנית הזאת? מה כל כך חשוב ויקר בחו"ל עד כדי כך שקשה לך שלא תוכלי לאפשר זאת לכל צאצאיך?

עולם הערכים שלך עובר לילדים שלך, המסר של חשיבות היציאה לחו"ל - זו בעיה חינוכית שאת חייבת להיות מודעת לה.

הבעיה בטיולים לחו"ל היא ההערכה שאנו נותנים לביקור שם - התחושה כאילו מי שלא היה בחול החמיץ את הזדמנות חייו... (גילוי נאות: אני לא יצאתי מעולם מארץ ישראל)
הרב רוזן ממכון צומת (מצטט את הרב ישראלי):
http://www.zomet.org.il/?CategoryID=261