יציאה לברכה בקייטנה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 10/06/02 01:40 ל בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום !

ברצוני לשאול האם מותר לקחת תלמידים במסגרת קייטנה לברכה ולטיולים, במהלך שלושת השבועות, תכנון קייטנה ללא ברכה וטיולים - כגוף בלא נשמה... , כמו-כן מהו הדין ביחס להשמעת מוזיקה בקייטנה ?

האם יש הבדל לגבי שבוע שחל בו ט' באב ?

הערה: הקייטנה נקבעה בתאריכים אלה ולא ניתן לשנות את התאריכים ?

תודה לך ויישר כחך על תשובותיך

משה

תשובה

ב"ה ח' תמוז תשס"ב

למשה שלום!

טיולים מותר כל שלושת השבועות אלא שיש להזהר בימים אלו יותר משאר השנה ובמיוחד בתקופה זו.
לגבי השמעת מוזיקה אפשר להקל עד ראש אב, מראש אב יש להחמיר כיון שנאמר במשנה: משנכנס אב ממעטין בשמחה.
בנושאים אחרים יש חילוקי מנהגים האם הם נאסרו מראש חודש אב או רק משבוע שחל בו, כמו לגבי לבישת בגדים מכובסים או רחיצה, לגבי מיעוט שמחה כולם מודים שדין זה מתחיל מראש חדש אב.

בציפיה לגאולה שלמה

בניהו ברונר

צפת