יעוץ נישואין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/10/06 14:27 ד בחשון התשסז

שאלה

אני נשואה כארבע שנים . ארבע שנים של תחושת מחנק, כבילה, חוסר תקשורת, אי הבנה והרבה מריבות. כיום יש לי ולבעלי שני תינוקות. בת , בגיל שנה וחצי והבן בן חצי שנה. יש לנו חילוקי דעות לגבי אופן חינוכם ובכלל על כל דבר אפשרי. אני מעוניינת בייעוץ והוא לא. הוא דיבר עם איזה רב והוא לא מוכן לומר לי את שמו משום שהוא טוען שזה לא צריך לעניין אותי ואין לי מה לדבר איתו .אני לא יודעת מה לעשות אני פשוט חסרת אונים. האם אני יכולה להכריח אותו ללכת לייעוץ? הייתי שמחה אם תוכלו לעזור לי כי אני כבר משתגעת.

תשובה

שלום וברכה
כואב לקרוא את מכתבך, ומה שאת רוצה לעשות כל כך נכון, כיוון שאין שום סיבה בעולם שחיי נישואין יהיו חיי מחנק וכבילה. ראשית, אני מבקש לחזק את מאמצייך להתקדם ולמצוא מענה למה שאת באמת מבקשת.

אם בעל לא רוצה ללכת לייעוץ - הולכים לבד.
יועצי הנישואין למדו לא רק לייעץ לזוגות, כי אם גם לייעץ לאחד מבני הזוג מה לעשות. הם ילמדו אותך כמה דברים, ואת תאמצי את מה שאת חושבת שמתאים לך, ותראי האם ניתן לשנות את המצב.
אני מציע לך גם כן ללכת לרב כדי לקבל לא רק ייעוץ נפשי וזוגי כי אם גם הלכתי ורוחני, וכך תהיי עטופה במרחב ממנו תבחרי את מה שמתאים לך.

כל טוב והרבה הרבה הצלחה