יעודי בעולם

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/05/02 08:37 כד באייר התשסב

שאלה

אומרים שלכל בריאה של הקב"ה (לכל דבר בעולם) יש יעוד ומטרה -איך אני יודעת מה יעודי בעולם? איך אני יודעת מה הכי מתאים לי?

תשובה

ב"ה כ"ז אייר תשס"ב

למיכל שלום!

יפה שאלת, זו שאלה המעסיקה רבים. לענ"ד יש שתי נקודות שניתן על פיהם לבדוק נושא זה: א. הרגשה פנימית - אינטואיציה, אדם נמשך לתחומים המעניינים אותו. ב. התנסות- יש להכנס לתחום שהאדם נמשך אליו ולנסות לפעול בו תקופה מסויימת, ואם הוא רואה סימן ברכה בעיסוקו זה, זו ראיה שזה ייעודו.

ומובן, שיש להתפלל לקב"ה שיורה לאדם את דרכו על מנת שיוכל למלא את שליחותו בעולמו.

בהצלחה

בניהו ברונר

צפת