ימות המשיח והעולם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/14 22:19 ו באב התשעד

שאלה

שלום,

רציתי לשאול האם זה נכון שאחרי שהגאולה מגיעה אז באלף השביעי העולם נחרב? וה' בורא עולם חדש ואז גם לו יש גאולה ונחרב וככה יש מחזור של עולמות שנבראים נגאלים ונחרבים?

בהנחה שזה נכון אז מה קורה לנשמות של העולם הזה הם מגולגלים לעולם הבא שנוצר? או שנשארים בשמיים? האם העולמות הבאים או הקודמים היו אותו דבר כמו שאנחנו מכירים? אדמה,מים,בני אדם וכו'?

ומה לגבי התורה , האם היא תשתנה ?( במקום משה רבנו יהיה משהוא אחר או במקום אדם וחווה.,מצוות וכו') והאם בעולמות האחרים שיווצרו או שנוצרו היה/יהיה עם נבחר כמו בני ישראל?או שינהגו ע"י ה'? האם העולם שלנו הוא אינו אלא רק חלק קטן ממחזור העולמות של ה' ? או שהעולם יחרב ולא יברא עולם חדש?או שבכלל העולם לא יחרב ויהיה קיים לנצח??? האם חרבו עולמות לפני שנבנה העולם הזה? ואם העולם יחרב אז הגאולה לא תהיה לנצח כי העולם יחרב?? או שהנשמה תעלה למעלה בלי הגוף?

תודה רבה !

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מציע לך לקרוא את הערך בויקיפדיה
http://he.wikipedia.org/wiki/תורת_השמיטות
(צריך להסתייג מהדברים של פרופ' שלום - כל השאר שם כשר)
אני מצרף לך עוד מאמר בנושא:
http://shalomtoronto.ca/news/1349905136-2-3-4-6/

נראה שמתוך כך תקבל מענה לשאלותיך.