ים מעורב

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 17/04/07 17:01 כט בניסן התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!

האם מותר ללכת לים מעורב וללכת לצד לאיפה שיש הכי פחות אנשים וללבושש חצאית וחולצה (ומתחת בגדיפ)?

אם כן אז האם מותר ללבוש רק מכנס וחולצה?

בתודה הילה

תשובה

חכמינו ז"ל אמרו "הרחק מן הכיעור" והסתמכו על פסוק בישעיה "ועוצם עיניו מראות ברע".
חכמים פירשו פסוק זה על מי שהולך בדרך העוברת סמוך לנהר שבו נוהגות נשים לכבס בגדים ולמרות שהן לבושות עלולה עבודתן לגרום לכך שמידי פעם הן נמצאות במצב פחות צנוע. אם יש אפשרות לאדם ללכת בדרך אחרת, אפילו ארוכה יותר והוא הולך בדרך זו, נקרא רשע.
רואים את ההקפדה הגדולה שדרשו חכמים מאיתנו בענייני צניעות.
היום יש יותר ויותר חופי רחצה נפרדים, ואיני רואה כל סיבה ללכת לחוף מעורב, למרות כל הפטנטים האפשריים. עלינו להתרחק מן הכיעור ולא לנסות להתחכם איתו.