ילד ליכול לקרוא בתורה בשבת?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/04/16 09:48 יג בניסן התשעו

שאלה

שלום לרב אני מתפללים בשבת במניין בבית הספר אחרי שהמניין המוקדם גומר ואין לנו מי שיקרא בתורה אלא רק ילד שעדיין לא בר מצווה. האם הוא יכול לקרוא בתורה ?

תודה מתפללי בית הכנסת סיני.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בשני וחמישי קטן לא יכול לקרוא בתורה אבל בשבת הספרדים נוהגים לתת לקטן לקרוא את העליה שלו.
ובמקרה שלכם אם באמת אין מי שיקרא לכם אז בדיעבד אפשר להקל ולהתיר לו לקרוא לכם את כל הפרשה.

וזה מדליק עבורכם נורה אדומה!!!

אם ילד קטן יכול לקרוא בתורה אז מה איתך אחי? למה שלא תתאמן ותשקיע אתה וחבירך ותקראו בתורה?

סביר להניח שספרי האר"י -פוטר אתה יודע לקרוא וגם אנציקלופדיות אז קטן עליך להכין את הקריאה של פרשת השבוע.
תחשוב על זה!

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.