ילדים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/07/12 23:21 כא בתמוז התשעב

שאלה

שלום רב!

רציתי לשאול מה העונשים על לא להביא בן ובת לעולם ומה הגמול על להביא בן ובת לעולם

תשובה

בס"ד
שלום רב,

חז"ל קושרים את ביטול מצוות פרו ורבו לשפיכות דמים ולפגיעה בצלם אלוקים שבאדם -
"תניא, רבי אליעזר אומר: כל מי שאין עוסק בפריה ורביה - כאילו שופך דמים, שנאמר: (בראשית ט') "שופך דם האדם באדם דמו ישפך" וכתוב אחריו: "ואתם פרו ורבו".
רבי יעקב אומר: כאילו ממעט הדמות (מפחית מ-'צלם אלוקים' שבו) שנאמר: (בראשית ט') "כי בצלם אלהים עשה את האדם" וכתוב אחריו: "ואתם פרו" וגו'.
בן עזאי אומר: כאילו שופך דמים וממעט הדמות, שנאמר: "ואתם פרו ורבו". אמרו לו לבן עזאי (שלא התחתן ונשאר רווק): יש נאה דורש ונאה מקיים, נאה מקיים ואין נאה
דורש, ואתה נאה דורש ואין נאה מקיים! (בן עזאי לא מתחתן אבל מסביר מה החובה ללדת ילדים...)
אמר להן בן עזאי: ומה אעשה, שנפשי חשקה בתורה, אפשר לעולם שיתקיים על ידי אחרים.
(מכאן למדנו שלימוד תורה יכול להיות חשוב יותר מ-'פרו ורבו')

תלמוד בבלי מסכת יבמות דף סג עמוד ב