ילדים באירוסין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/05/13 17:26 כה באייר התשעג

שאלה

אז ככה.. בעזרת ה' אני עתיד להתחתן עם בחירת ליבי בעוד כחצי שנה.

ואנו מנסים לתכנן את מסיבת האירוסין.

כידוע מטלה זו מוטלת לרוב על משפחת הכלה. וגם כאן הם מזמינים אותנו

לבית של דודה של הכלה למסיבת אירוסים.

אך הם החליטו שלא להזמין ילדים לאירוע. ולי בלי עין הרע יש 13 אחיינים.

לכלה ישנם 2 אחיינים.

משפחת הכלה טוענת שאירוע עם 15 ילדים זה לא מתאים והם יהפכו את הבית וישתוללו.. על המשפחה שלי זה לא מקובל והם לא מסכימים לבוא ללא הילדים. הם טוענים כי הילדים הם חלק בלתי נפרד מהמשפחה שלי.

אני כבר לא יודע מה אני רוצה. מצד אחד אני אוהב ורוצה את האחיינים אך מצד שני אני מסכים שזה יוריד מרמת האירוע. מה לעשות?!?!

תשובה

ב"ה

שלום וברכה,

אם משפחת הכלה עושים את האירוסין אתם אורחים בארוע ואורח לא קובע איך לארח,

אם יעשו אירוסיו גם עם אחיינים כנראה יצטרכו לשכור מקום לאירוע כזה, אני לא חושב שניתן לדרוש מהם לקיים אירוע יותר גדול,

גם במקרה הפוך, אם עורכים שבת חתן בבית החתן והוא לא יכול להזמין את כל האחים הנשואים עם ילדיהם לשבת, וכי אפשר לדרוש ממנו לערוך את השבת באולם ולשכור חדרי לינה?

כמובן שכל הדברים האלה ניתן לפתור על ידי שיחה משותפת ומכבדת.

בברכה,

דני ארגמן