ייעוץ

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/02/14 10:11 ה באדר א'

שאלה

שלום וברכה!

אני כרגע יוצא עם בחורה ממש טובה, מידות טובות מאוד, יש התאמה בנינו שחבל על הזמן, מבינים אחד את השני ומעוניינים בע"ה להתחתן גם. הבחורה עצמה באה מבית מסורתי, הולכת עם מכנסיים ואמא שלי לא אהבה את זה כל כך. לפי דעתי, היא תוכל להתחזק לאט לאט, אי אפשר הכל במכה אחת. השאלה אם יש עם זה בעיה או משהו?

תודה כבוד הרב.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

בת ההולכת עם מכנסים זה חסרון,

אם יש כוונה לתקן זה בסדר,

אבל אתה צריך לקחת בחשבון שמתחתנים עם אדם כפי שהוא עכשיו,ולא לפי הצהרות, כי גם אם אדם מתכוון באמת לשנות לא תמיד הוא עושה זאת, ולאו דוקא בגלל חוסר אמינות אלא בגלל שישנם נסיבות שהוא לא העלה בדעתו.
כך שגם אם לא תעמוד בהבטחתה אל לך לתפוס אותה על המילה.

בברכה,

דני ארגמן