יין שפתחו חילוני

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/11/02 18:01 כ בכסלו התשסג

שאלה

ראיתי בתשובה לגבי יין שפצחו חילוני שאסור לשתות אותו- מה המקור לזה? הרי אני לא שותה עם החילוני- הוא רק המלצר במסעדה ..

תודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מותר לקנות יין מחילוני,
מותר לחילוני למלצר יין,
מותר לו לפתוח את בקבוק היין,
מותר לו למזוג יין.
אתה צריך לברך "הגפן " ולשתות.

יין נסך הוא יין שנתנסך לעבודה זרה ומי בימינו חשוד בזה.?

בודאי לא אנשים חילונים שרובם לא למדו כלום על יהדות וכל הטעויות שהם עושים הם מחוסר ידיעה ולא מזדון.

יש איסור אחר שהוא קצת דומה לאיסור זה ומשום מה מערבים את שניהם ביחד. האיסור נקרא "סתם יינם". כאן לא מדובר ב"יין נסך" אלא בסתם יין שאינו נועד לנסך לע"ז.
הוא אסור בשתיה על מנת למנוע קירבה אסורה.
ובזה מאוד צריך להזהר ששתיית היין לא תביא את האדם לטשטוש תחומים וערכים בעקבות שתיית היין.

לחיים!!!!

עוזיאל