יין נסך

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 23/06/02 10:10 יג בתמוז התשסב

שאלה

יישר כוח על הרעיון הנהדר של אתר שו"ת. עלו והצליחו.

שאלתי היא כך: היות ואני מוזמן לשבתות בהם משתתפים אנשים שאינם שומרי תו"מ רציתי לדעת אם מותר לשתות מיין לא מבושל שפתח אותו אדם שאינו שומר תו"מ?

תודה רבה: אופיר

תשובה

שלום רב לך אופיר, איסור שתיית יין נסך במקור הוא יין שנגע בו גוי. ואז אסור לשתות את היין.
הפוסקים הוסיפו, שגם מחלל שבת בפרהסיה אין לשתות יין שנגע בו. אמנם כפי שכותב הרמב"ם האיסור הוא דווקא ביין חי שאינו מבושל וכפי שכותב הרמב"ם שכל יין שראוי להנסך ע"ג המזבח כדוגמתו נאסר יין שנגע בו גוי באיסור יין נסך. ולכן אין איסור על יין מבושל. בימינו, ישנם יינות רבים שאינם מבושלים. ולכן אם אתה מזדמן להיות עם אנשים שלצערינו עדיין מחללי שבת, פתח בעצמך את הבקבוק ומזוג לעצמך ולהם, ועשה זאת בצנעה ובלי לעורר מחלוקת חלילה. מצוי לרוב, שכאשר אדם מתארח בבית מלון או סועד בסעדה שהמלצרים באים לפתוח בעצמם את היין, אך הוא יאמר להם בבקשה שהוא רוצה לפתוח בעצמו והמלצרים אינם נפגעים והם יודעים שזה תנאי בכשרות.