ייחוסו של פנחס בן אלעזר הכהן

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 27/07/02 22:20 יח באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

בפרשת בלק כתוב:

"וירא פינחס בן-אלעזר בן-אהרן הכהן ויקם מתוך העדה ויקח רמח בידו"

בפרשת פינחס כתוב:

"פינחס בן-אלעזר בן-אהרן הכהן השיב את חמתי מעל בני ישראל בקנאו את קנאתי בתוכם ולא כליתי את בני-ישראל בקנאתי"

שני הפס' כתובים כשבניהם מפרידים 3/4 פס' אחרים. בפס' הראשון נכתב לנו כבר הייחוס של פינחס, ואז זה נכתב שוב.. זאת כביכול חזרה מיותרת.

אם כן, למה נכתבה החזרה?

שבוע טוב ותודה מראש.

-הדס-

תשובה

ב"ה כ"ז מנחם-אב תשס"ב

להדס שלום רב!

נלע"ד שהתורה ראתה לייחס את פנחס גם בתיאור מעשה הקנאות שלו וגם בקבלת השכר עבור המעשה, ללמדנו שהייחוס המיוחד שלו סייע בידו לדעת כיצד להשתמש במידת הקנאות במקום ובזמן המדויק, ומאידך קבלת השכר שהיא הכהונה מתאימה לו כיון שהוא מזרעו של אהרן, ומידתו של אהרן הוא אוהב שלום ורודף שלום, ולכן מגיע לפנחס "ברית שלום". זרעו של אהרן הם בדרך כלל רודפי שלום, אבל בעת הצורך יודעים להשתמש במידת הקנאות.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת