ייחוד עם דודה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 23/08/02 14:57 טו באלול התשסב

שאלה

לפני כמה זמן עברה לגור אצלינו דודה שלי, בת 16(אני בן 17). לפי מה שלמדתי, חל איסור ייחוד עם דודה (ואולי יותר חמור כי ליבו גס בה?). לפעמים אנו נתקלים במצב שבו רק שנינו לבד בבית. השאלה היא האם מספיק לפתוח את הדלת של הבית (לא רואים מהרחוב את מה שקורה בבית, כי יש מבואה שמסתירה), או שאחד מאיתנו צריך ללכת?

האם יש פיתרון אחר...?

תודה רבה. ישי

תשובה

ישי שלום,

הכי טוב לפתוח את הדלת. ישנה עוד אפשרות לתת מפתח לשכנים ולהגיד להם שהם יכולים להכנס מתי שהם רוצים, ושהדלת לא תהיה נעולה. אולם הכי כדאי, לעשות את שני הדברים יחד.

בברכה,
צבי קוסטינר