ייחוד עם גיס

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/08/05 18:26 טז באב התשסה

שאלה

מתגוררים בביתי באופן זמני שני גיסים שלי (אחים של בעלי). יש לי שני ילדים קטנים. בעלי מתכונן לנסיעה לחו"ל למספר ימים. האם קיימת בעיה של ייחוד? ברצוני לציין גם שבסלון ביתי דלת ענקית שנפתחת למרפסת וכשהיא פתוחה - כל הבית חשוף בפני השכנים - רוב הזמן הדלת הזו פתוחה. מה ניתן לעשות בנוגע לייחוד? תודה

תשובה

בס"ד

יש יחוד על כל אחד מהאחים של בעלך. כשהדלת פתוחה אין יחוד. אבל בלילה יש בעיה של יחוד. לכן אם הילדים הם בני שש שבע והם איתך בחדר. אין בזה בעיה וטוב שהחדר שלך יהיה נעול בשעות השינה.

אם הילדים קטנים יותר הם לא מצילים מיחוד. וכן אם הילדים ישנים - יש יחוד.
ולכן עדיף שהאחים של בעלך יחפשו מקום אחר בשעות הלילה.

בהצלחה
אם יש בבית ילדים קטנים והם איתך