ייאוש מתגבר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/08/10 08:01 י באלול התשע

שאלה

תוכן השאלה.

שלום כבוד הרב אני חוזר בתשובה כבר משהו כמו שנה בן 15,

מאז התשובה החיים שלי השתנו זה לא קרה ברגע אבל החשיבה השתנתה לגמרי,חזרתי לעצמי.

הניסיון הגדול שלי היה עם ההורים שהתנגדו היו מריבות מאוד גדולות בעיקר בעניין הנסיעה בשבת זה הגיע למצב שכבר רציתי לעזוב את הבית,

וגם לי הייתה אשמה בזה לא התנהגתי כמו שצריך.

כרגע העינינים נרגעו עם ההורים אבל פשוט אני בייאוש מתגבר התבודדתי מהחברים כי אני פשוט כבר לא מתחבר,

בית הספר לא בשבילי ולא ניראה לי שיש מה לדבר על ישיבה או מסגרת כזאת עם ההורים.

בעניין הבנות אני פשוט בייאוש יצר הרע הורס אותי אומנם אני לא מוציא זרע לבטלה במזיד כבר הרבה זמן בערך חצי שנה אבל מדי חודש בערך יש קרי.

אבל אני מרגיש במבוי סתום זה התחיל לפני שבוע בדר"כ המצב רוח הזה אחרי כמה ימים בודדים חולף אבל אני מרגיש שכבר אין טעם בחיים האלו אני עצוב אין חשק למצוות אפילו.

התפילות בכוונה אני מתבודד בשדה וזה עוזר אבל באמת אני רק נופל ונופל אין לי במה להאחז.

ראיתי שמעתי שהתעוררות לתשובה מגיע רק מלמעלה ואני מרגיש שפשוט אי אפשר להסביר את התשובה,

אבל בחודשים האחרונים גם במשברים האמנתי שיש אור בקצה המנהרה כרגע אני בכלל לא רואה את המנהרה.

גם אין בנאדם שאני יכול לדבר איתו כי ההורים שלי לא מסכימים לי בית כנסת אני מתפלל יחיד.

אני פשוט לא יודע מה לעשות עם החיים כבוד הרב.

שמעתי שניסיונות גדולים מגיעים לאנשים גדולים,אבל באמת אני כבר לא יכול מה אתה מציע כבוד הרב?

תודה רבה ע.

תשובה

ב"ה

שלום ע.

א. אתה נשמע בחור מאוד בוגר ומודע לתהליכים שעוברים עליך,

אשריך שזכית לכך!!

ב. אתה גם מתאר את ההתנגדות של ההורים שלך למהלכים שאתה עושה,

ראשית, הדבר הכי חשוב הוא לשמור על ערוץ תקשורת פתוח עם ההורים,

לכבד אותם ולא להתנתק מהם, סוף סוף הם ההורים שלך,והם רוצים רק את טובתך!

אמנם הם לא יודעים עד כמה נשמתך שואפת להתעלות,

ועד כמה חשובים לך המהלכים שאתה עושה אבל בענין זה אתה לא חייב להסכים.

אתה יכול לעמד על דעתך יחד עם נתינת כבוד להורים.

לדבר איתם בנחת, להקשיב בכבוד לדברים שאומרים, למעט בויכוחים : תאמר את רצונך ואל תכנס
למריבות וכעסים, ואם צריך לשתוק אז תשתוק.

ג. אם תתמיד בכך בסופו של דבר גם הוריך יבינו אותך, ויתנו לך יותר מקום.

ד. בענין שמירת הברית אתה עושה את השתדלותך אתה באמת מתאמץ ואם יש נפילות אסור לתת להם להשתלט על כל עבודת ה',

גם במצבים אלו ה' חפץ בלימודך תפילותיך ומצוותיך,
לא בגלל נפילה אחת צריך להפיל גם את מה שבריא וטוב.

ה. יחד עם זאת אתה צריך מי שידריך אותך באופן אישי, לחפש רב מדריך או קרוב משפחה שינחה אותך הן בעבודת ה' והן בשמירה על מערכת יחסים מכבדת להורים.

אני מבין שקשה לך למצא מדריך אשמח לעשות זאת, אם אתה מעונין תוכל להתקשר:

בברכה,

דני ארגמן