יחס לערבים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/08/06 12:19 ל באב התשסו

שאלה

אני קצת מבולבל בקשר ליחס לערבים ע"פ ההלכה..

האם צריך לשנוא ערבי כיוון שהוא ערבי או שרק בידוע שהוא שונא אותנו צריך לשונאו שהרי אנו יודעים על המון מיקרים שערבי עזר ליהודי ללא שום תמורה האם גם אז צריך לשונאו... לא שחלילה אהיה חשוד על אהבת ערבים אלא מהי דעת ההלכה בעניין שינאה קולקטיבית לכל ערבי באשר הוא או רק לערבי שביג\דוע שהוא ונא לישראל?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה
קשה מאוד להבין כיצד הגעת לשאלה זו.
בראש ובראשונה נקודת המוצא היא שאנו אוהבים את ברואיו של הקב"ה, ונקודת המוצא היא שכל אדם הוא בעל צלם א-לוהים. ברם, אנו שונאים את אלה שמבקשים להשמיד אותנו, כי הם נטלו את צלם הא-לוהים והשתמשו בו לא כדי לבנות את העולם אלא כדי להרוס אותו.
על כן, אין אנו שונאים ערבי בשל היותו ערבי כמו שאין אנו שונאים אף אחד בעולם. אנו שונאים ונלחמים נגד אלה שמבקשים להשמיד אותנו. אם הם לא כאלה, ובוודאי שאם הם מסייעים לנו ואנו להם – אנו שמחים שהם בחרו נכון, ואוהבים אותם כשם שאנו אוהבים כל אדם בעולם. אין הלכה קולקטיבית המחייבת לשנוא.

כל טוב