יחס הרבי מחבד לאתחלתא דגאולה3

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/04/02 12:21 כט בניסן התשסב

שאלה

בס"ד. חמישי כ"ט ניסן

כבוד הרב שמואל אליהו שליט"א

תודה לכבוד הרב על המענה ששלח אליי

https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=5671

תשובה

לשאלתך:

1- כוונתי לכתוב "לא להראות" אבל אם נשמטה המילה "לא" אולי זה נוצר כדי לשמור על כבוד חברך.
בכל מקרה עשה כרצונך.

2- נזהרתי לא לכתוב "חזר בו", משתי סיבות כי אולי לדעתו "המציאות חזרה בה".
מדבריו ומעשיו נראה שהתגלו לו דברים אחרים חדשים שלא נתגלו לו קודם בענין גאולה ומשיח. ובגלל זה הוא התחיל לדבר על כך בעוז גדול (לפחות על זה אין חולק) ודברים אלו אולי שינו את דעתו. או שינו את מעמדה הרוחני של המדינה.

3- בענין משיח כבר כתב הרבי על חמיו שהוא משיח וחסידיו טוענים שהוא הוא המשיח. וידוע שיש דרגות שונות בענין משיח - איזה דרגה של רוחו או נפשו או נשמתו וכו' של משיח האדם בארץ מקבל. ולכן אולי באיזה זמן היה מצב שלא היה ברור איזה מדרגת המשיח הגיעו לעולם ובהמשך היה ברור יותר מי הוא המשיח ומהי מדרגתו (כל זה לשיטתו שיש צורך במשיח לחהבאת הגאולה).
אבל כל דבריך הם פילפולים כאילו הרבי לא פעל ולא זעק על גאולה בשנותיו האחרונות ואני מרגיש ממש משונה להסביר דברים כל כך ברורים. הרבי דיבר על גאולה?
כן או לא?
דיבר על זה בעוז?
כן או לא?

אם כן מה אתה מחפש בספריו ובמאמריו בנרות למצוא האם אנחנו עכשיו בגאולה כאשר דבריו גלוים וברורים על פני השטח בקול גדול וזועק.

האם הכל כדי להצדיק את דבריו הראשונים עם האחרונים?