יחס הבעל- תיקון שלי?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/08/12 08:42 כד באב התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני נשואה מזה שנה וחצי (היינו חברים לפני כן 14 חודשים) והתחלנו להתחזק אחרי החתונה. הכרתי את בעלי באינטרנט והוא היה החבר הרציני הראשון שלי. מאז שהכרנו כאילו כל אישיותי נעלמה והוא הפך להיות כל חיי וכל מה שהוא רצה או אמר היה מבחינתי קדוש וזאת כדי לא לאבד אותו. מאז שהכרנו בעלי לא חיבב את הוריי. הוריי תמיד עטפו אותי במעין "חיבוק דב" (אני הבכורה) ובאמת שנתנו לי הכל... אבל חיבוק הדב הזה כנראה לא התאים לבעלי שבא מבית שונה משלי והוא ראה את היחס שלהם כמשהו מעיק ואגואיסטי (הם התאכזבו למשל כשלא היינו באים אליהם לאיזה חג או מסרבים להגיע לאיזה אירוע שהם ארגנו ולפעמים הם חשבו על עצמם יותר מאשר עלינו) שהוא חייב לסבול בגלל שהם המשפחה שלי. במשך שנתיים וחצי, עד לידת בני הבכור לפני כחמישה חודשים, היינו נוסעים אליהם לנתניה לסופי שבוע ותמיד הוא רק ציפה שכבר נלך משם... מאז שהכרנו הוא אמר לי שבגלל שאמא שלו נכה ואבא שלו מאוד מבוגר (בן 80) כל ליל סדר הוא יעשה איתם (האחים שלו לא מדברים עם ההורים), וכך יצא שכבר שנתיים אני לא עושה פסח עם הוריי (למרות שאת שאר החגים עשינו אצל הוריי ותמיד לבעלי היה מה להגיד בנידון, אחרי הכל הוא לא סבל ואכל כמו מלך). הוריי באמת אוהבים אותו ותמיד הם סייעו לנו, אמנם לא כלכלית כי אין להם (למורת רוחו של בעלי שתמיד מתרברב שאמא שלו נותנת לנו כסף וההורים שלי לא), הם תמיד עזרו לנו בדירה בכל מיני תיקונים ותמיד בעלי מצא איפה הם לא היו בסדר. אקצר את העניין... הייתי אמורה ללדת בליל הסדר האחרון וממש שמחתי כי ככה אבלה אותו בבית חולים ולא אצל הוריו אבל הקדוש ברוך הוא החליט שאלד שבועיים קודם... כמובן בעלי התלונן שההורים שלי הגיעו לבית חולים מיד כשאני הגעתי לשם (הם יצאו מנתניה ברגע שהודענו להם, אחרי הכל לידה ראשונה של הבת שלהם) ועוד יותר התלונן כשהם חזרו הביתה מיד אחרי הלידה (27 שעות) ולא נשארו איתי. התכנון היה שבימים הקרובים אמא שלי תשהה איתנו בירושלים ואחרי ליל הסדר ניסע לנתניה לכל חול המועד. וכאן מתחיל הבלאגן... ההורים שלי התחילו לדבר עם בעלי על ליל הסדר (הם רצו שאני והתינוק נהיה אצלם, בעלי יעשה את הסדר עם ההורים שלו ואז יצטרף אלינו) ואז הכל התפוצץ כי זו נקודה רגישה אצל בעלי, כאמור. ואני, במקום לומר להורים שלי שנעשה את ליל הסדר אצל ההורים שלו ואז נבוא לנתניה ובכך

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

המצב הזה הוא לא התיקון שלך אלא להיפך את צריכה לתקן את המצב.
חלק מהדברים צריך לתקן ביחד,
וחלק את צריכה לתקן לבד, מה את צריכה לתקן? למשל את הפחד שלך מלפתוח דברים עם בעלך, את העובדה שאת מבטלת את דעתך מפני בעלך,

כמובן כדי לדעת איך להתקדם צריך לקבל הדרכה,

לאו דוקא פסיכולוג, אבל בהחלט איש מקצוע בתחום.

בברכה,

דני ארגמן