יחסי אנוש עם הבוס

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/10/09 15:35 ח בחשון התשע

שאלה

שלום כבוד הרב ..

רציתי לשאול לגבי עבודה כאשר הבוס אומר מילים שאני לא אוהב או זורק כל הזמן הערות שלא במקום האם לפי התורה מה צריך לעשות לענות לו?לא לענות?להיות אגרסיבי?אני שואל כי עזבתי כמה עבודות לא בגלל שלא היה לי טוב שם אלא בגלל שלא הסתדרתי עם הבוס יותר נכון עם ביקורת ואני לא יודע איך להתנהג במצב הזה ואני מפחד לעזוב שוב את מקום העבודה.אשמח לתשובה שפע ברכה ושבוע מבורך .!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הבוס לא תמיד צודק אבל הוא תמיד הבוס!
זה לא כתוב ב'שולחן ערוך' אבל אלו החיים.
לפי ההלכה אתה מצווה לדאוג לפרנסתך ולעשות זאת ביושר ובהגינות.
אין לך חובה לחנך את הבוס וגם לא להיות אגרסיבי, אדרבא חז"ל מדגישים מאוד את מידת הענווה והאיפוק:
(ילקוט שמעוני שופטים רמז נט) שנו רבותינו הנעלבין ואינם עולבין, שומעים חרפתם ואינם משיבים, עושים מאהבה ושמחים ביסורים, עליהם הכתוב אומר ואוהביו כצאת השמש בגבורתו.
מסקנה - קנה לך מידה זו של 'שומעים חרפתם ואינם משיבים' ואל תענה לבוס!
כך לא תסתבך עם הבוס וגם תהיה אהוב אצל הקב"ה.
באשר לקושי שלך לקבל ביקורת: חייבים ללמוד לקבל ביקורת בלי להבהל ובלי להתרגז. על כולם יש ביקורת, גם הבוס שלך מקבל ביקורת, מהבוסים שלו.