יחסי אישות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 12/08/02 16:38 ד באלול התשסב

שאלה

לכ"ק הרב השלום והברכה !

אני בן 29 נשוי ואב לילדה. לפני הנישואין קיבלנו אני ואישתי הדרכה פרטית טובה מאוד מרב ורבנית (בנפרד) ומספר שיעורים רב (ולא כדי לקבל אישור) עם זאת אף אחד לא הדריך בצורה מפורטת מה מותר ומה אסור ביחסי אישות מה הוא חומרה בעלמא ומה גבולות ההלכה וכו'.

גם באתר זה עיינתי כמו גם באתרים אחרים ופשוט התשובות לא מספקות, הדברים סתומים ומשאירים את העניין פתוח לפרשנות.

ברור שמטעמי צניעות לא ניתן (ואולי כן ?) לפרט ממש מה מותר ומה אסור אם כן אבקש להפנות למקורות (שהם ברי סמכה אמיתיים לא מקלים ולא מחמירים אלא הלכה כפשוטה) שבהם יוסברו הדברים בצורה הברורה : (בהנחה ששני בני הזוג מסכימים)

האם מותר זיווג הפוך ?.

האם כל עוד שהיסוד ברחם התנוחה לא משנה ?

מה לגבי נגיעות באברים ?

אור בחדר מותר או אסור ?

השאלות רבות, אך מישום מה התשובות ממש לא.

ומעט מוסר :

מה אמור הבעל שהוא דתי וירא שמיים לעשות ? לעבור על ההלכה כי אינה מסבירה מה מותר ומה לא ? להסתכן באיסורים בגלל פרשנות "מרחיבה" ?

זו חובתם של הרבנים לומר את הדברים בריש גלי, ובצורה ברורה, למען הסיר מכשול.

ולהסרת ספק, שיאמינו לי, הרבנים כל אדם ובייחוד הנשואים שבנינו יודעים בדיוק מזה אישה על כל חלקיה וכן להפך.רק שמפאת "צניעות" הרבנים המורים הוראה אנשים באים לידי מכשול וממש חבל!!.

אנא תשובה ברורה לגבי השאלות והפניה למקורות שמסבירים בפרוט דווקא.

תודה מראש.

תשובה

שרון שלום,
בספר "דרכי טהרה" של מרן הראש"ל הרב מרדכי אליהו שליט"א תמצא תשובות לכל שאלותיך.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני